Met de Harley op weg naar trouwdag

Bruid poseert voor haar motor op weg naar een ‘wedding chapel’ in Sturgis. Foto AP/David Pulliam Soon-to-be bride Lee Penley of Alberta, Canada, and her Harley were photographed by bridesmaid Pamela Looney Tuesday, Aug. 8, 2006, at a wedding chapel in Sturgis S.D., during the town's annual motorcycle rally. (AP Photo/The Kansas City Star, David Pulliam) Associated Press

Aanstaande bruid Lee Penley is met de motor, een Harley Davidson, vanuit de Canadese stad Alberta naar Sturgis in de Amerikaanse staat South Dakota gereden om te trouwen in een wedding chapel. Haar bruidsmeisje Pamela Looney maakt een foto.

Jaarlijk is er in Sturgis de Black Hills Motorcycle Rally, georganiseerd door de Jackpine Gypsies Motorcycle Club. Sinds 66 jaar geleden de eerste rally werd verreden, zijn de motortochten rondom Sturgis steeds populairder geworden. Vorig jaar bezochten meer dan 500.000 mensen de rally, een aantal dat ieder jaar groeit. Motorliefhebbers rijden een week lang rondom de stad.

South Dakota, een staat in het midden van de Verenigde Staten, heeft een ruige natuur. De deelnemers rijden over de Iron Mountain Road, maar kunnen ook kiezen uit een tiental andere tochten. In South Dakota is onder meer Mount Rushmore te bewonderen, de rotswand met de uitgehakte hoofden van vier Amerikaanse presidenten, George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln.

Inmiddels zijn er in Sturgis campings verrezen om de vele bezoekers te huisvesten en festivalterreinen aangelegd waar snelheidsduivels hun krachten kunnen meten.

Meer weten over de Annual Black Hills Motorcycle Rally, kijk op www.sturgis.com