Internet Voorkeur

Reiswiki. Op zoek naar informatie over de vakantiebestemming zou een mooie reiswiki een uitkomst zijn. Een site voor en door reizigers, zoals de webencyclopedie Wikipedia. Ieder stadje, iedere provincie, museum of kasteel heeft wel een website, maar internet is er ook om juist de ervaringen van andere reizigers op te zoeken. Is het hotel geschikt voor kinderen? Is het museum echt een rit van 40 kilometer waard? Helaas, de sites waar reizigers hun ervaringen uitwisselen bestaan wel, maar zijn onvolledig. Als je van plan bent naar een grote Amerikaanse stad als Austin te reizen, is de informatie ruim voorradig. Een plaats als Odense, toch de derde stad van Denemarken, is veel minder ruim bedeeld. Weliswaar hebben twee van de drie geraadpleegde websites een paar alinea’s over de stad, maar die informatie haalt het niet bij wat er te vinden is in twee geraadpleegde Nederlandse papieren reisgidsen over Denemarken. Bovendien ontbreekt wat op internet zo handig is: directe links naar sites van musea en pretparken. „Dit onderdeel is nog niet volledig”, stelt de site dan. „Alsjeblieft, stap binnen en help ons het beter te maken.” Werk aan de winkel voor de websurfers die immers geacht worden deze websites van unieke content te voorzien.

www.wikitravel.org www.world66.com www.tripadvisor.com