Gemiste kansen

Kampeerwinkels staan vol met vergezochte en overbodige reisgadgets. Terwijl de meest onmisbare vakantiebenodigdheden nog uitgevonden moeten worden.

1Een inbelverbinding met je huisdier Wat je het liefst zou willen meenemen op vakantie kún je niet meenemen op vakantie: je huisdier. Zit de arme schat niet dagenlang alleen opgesloten, ondanks de beloofde hulp van buurvrouw of barmhartige vriend? En waarom kun je daar nooit écht achterkomen? Even chatten met de harige lieveling zou ideaal zijn. Iets met een zendertje of een alarm of een camera. Gewoon, om even te kijken hoe het gaat, thuis.

2Sexy vakantiestappers En dan bén je eindelijk in het mekka van zien-en-gezien-worden – Rome, Barcelona, Londen, Parijs, New York – dan blijken die net aangeschafte sierlijke zomerschoentjes ware martelapparaten. Wat zo ontspannen wordt aangeduid als ‘slenteren’, ontaardt op die rustieke keitjes en eindeloze boulevards in een helletocht. Wat dan? Verstandige wandelschoenen aan? ‘As if’! We wachten dus op de uitvinding van comfortabele én sexy zomermuiltjes.

3Boeken die niks wegen „Eindelijk die stapel boeken uitlezen op een tropisch strand.” Totdat je het levenswerk van Robert Fisk (De grote beschavingsoorlog, 1437 pagina’s hardcover, al maanden op het lijstje om nu écht eens aan te beginnen) in je rugzak tracht te proppen. Te groot. Te zwaar. Kortom, Fisk mag weer niet mee. Wanneer wordt dat digitale vederlichte velletje met oplaadbare boeken nou uitgevonden?

4Laptop met eeuwigdurende accu Is de vakantiebestemming niet om over naar huis te schrijven? Bestaat niet. Duizenden reizigers houden een weblog bij, om thuisblijvers de ogen uit te steken. Dus pak in, die vederlichte laptop! Van deze nog-uit-te-vinden-versie (die overal gratis en moeiteloos internettoegang heeft) blijft de batterij altijd vol, om zelfs op dat afgelegen stekkerloze eiland je reisverslag de wereld in te kunnen sturen.

Olga van Ditzhuijzen

    • Olga van Ditzhuijzen