Frikadellen Wessanen zijn minder in trek

Rotterdam. Nederlanders en Belgen kopen minder frikadellen en kroketten van Beckers, en lopen nog niet echt warm voor de nieuwere snacks van dit merk, zoals de Aziatische dimsums en de Italiaanse deeghapjes met vulling. Het is een van de belangrijkste redenen waarom voedingsmiddelenbedrijf Wessanen zijn omzet, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, met 6 procent zag dalen naar 389 miljoen euro in het vorige kwartaal. Wessanen is al enkele jaren bezig met een ingrijpende reorganisatie, waarbij 1.300 banen zijn geschrapt, fabrieken zijn gesloten, merken zijn verdwenen, en waarbij het bedrijf zich meer is gaan richten op biologische voeding en exotische snacks. Topman Ad Veenhof zei gisteren dat de overgang waarin het bedrijf zich bevindt, niet de eenvoudigste is.