Duran Duran gaat in virtuele wereld

LONDEN, 10 aug. De Britse rockband Duran Duran heeft een eigen virtueel eiland gemaakt in het internetspel, Second Life. De band gaat daar eveneens concerten geven. Dit staat te lezen op de internetpagina van Duran Duran. Second Life is een virtuele wereld op internet. Iedereen kan zijn eigen karakter - avatar - maken en een leven beginnen in de 3-D wereld. Bijna 400.000 mensen wereldwijd hebben op Second Life een `tweede leven`. Simon Le Bon en de andere Duran Duran-leden hebben ook allemaal een eigen avatar. Gitarist Nick Rhodes is zeer te spreken over het project. ”We zijn verheugd dat we de eerste band zijn in Second Life. We zijn momenteel aan het oefenen voor het eerste 3-D concert, dat ergens de komende maanden gaat plaatsvinden”, aldus Rhodes op de internetpagina van de band.