Activist blijkt aan Iran uitgeleverd

Den Haag, 10 aug. De sinds enkele maanden vermiste Abdullah Al Mansouri uit Maastricht blijkt al op 16 mei door Syrië te zijn uitgeleverd aan Iran. Dat maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag bekend. Voor het leven van mensenrechtenactivist Mansouri wordt gevreesd, omdat Iran hem beschouwt als terrorist. De Maastrichtenaar werd op 11 mei in de Syrische hoofdstad Damascus opgepakt. Sindsdien is taal noch teken van hem vernomen. Het ministerie heeft Iran gevraagd de verblijfplaats van Mansouri bekend te maken. Ook wil het ministerie dat medewerkers van de ambassade in Teheran hem kunnen bezoeken. Mansouri woonde sinds 1989 in Maastricht, waar hij onder meer actief is voor GroenLinks. Mansouri is voorzitter van Ahwaz Liberation Organisation (ALO), die opkomt voor de belangen van de Arabische inwoners van Iran.