Vuilbekkende kater

De vette, luie, lasagne-etende en vuilbekkende rooie kater Garfield (uit de strip van Jim Davis) is terug voor een tweede avontuur waarin de geanimeerde kat zich opnieuw voortbeweegt in een live-action-omgeving. Hoewel de Amerikaanse titel verwijst naar Charles Dickens` klassieke A Tale of Two Cities, is de film een bewerking van Mark Twains The Prince and the Pauper, een even klassiek verhaal over identiteits- en klassenverwisseling. Garfield, een Amerikaanse straatkat, komt terecht in Engeland waar hij wordt aangezien voor de Kat van Carlyle, de erfgenaam van een groot kasteel. Tegen wil en dank gooit Garfield roet in het eten van een complot voorkomt om deze prins te vermoorden. Garfield 2 komt alleen uit in een Nederlandstalige versie, waardoor ouders het moeten stellen zonder de stem van Bill Murray als Garfield - die wordt nu gedaan door Beau van Erven Dorens en Albert Verlinde als de bekakte prins. Dat het allemaal niet lipsynchroon is zal kinderen niet deren, die beleven een weinig geïnspireerd maar mild-amusant avontuur waarin het keihard lachen is om de botte manieren - inclusief scheten en boeren - van de Amerikaanse Garfield. De Europese beschaving is hier om uit te lachen.

Garfield 2 (Garfield: A Tail of Two Kitties). Regie: Tim Hill. Met de stemmen van: Beau van Erven Dorens, Albert Verlinde, Javier Guzman, Do, Hanna Verboom, Fatima Moreira de Melo. In: 88 bioscopen.

    • André Waardenburg