Vroemen bij EK makkelijk naar eindstrijd steeple

Gotenburg, 9 aug. Simon Vroemen heeft zich tijdens de Europese atletiekkampioenschappen simpel geplaatst voor de finale van de 3.000 meter steeple. De houder van het Europees record, vier jaar geleden in München goed voor zilver op de EK, won vanochtend zijn serie overtuigend in 8.29,62. De eerste vier plaatsten zich in Gotenburg rechtstreeks voor de finale van vrijdag. ”Het was niet zo`n fijne race”, oordeelde de Nederlander na afloop. Caimin Douglas, Guus Hoogmoed en Patrick van Luijk hebben zich verzekerd van een plaats in de tweede ronde van de 200 meter. Alledrie komen ze vanavond opnieuw in actie. Douglas en Hoogmoed plaatsten zich rechtstreeks voor de volgende ronde. Van Luijk moest wachten of zijn tijd als nummer vijf van de derde serie (21,05 seconden) voldoende was om bij beste acht verliezers te behoren. Dat bleek het geval.