Televisie Overige Films

Switch (Blake Edwards, 1991, VS). Erfgenaam van Billy Wilder en Ernst Lubitsch zaagt van dik hout planken in komedie die sekse-gebonden rolpatronen bespot. Verschrikkelijke macho wordt bij de hemelpoort teruggestuurd om, in de gedaante van een beeldschone vrouw, op aarde één vrouw te vinden die werkelijk om hem/haar geeft. Fraaie hoofdrol van Ellen Barkin. Net5, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

Moving Violations (Neal Israel, 1985, VS). Bills broer John Murray speelt de hoofdrol in een komedie over verplichte bijscholingscursus autorijden nadat zijn rijbewijs is ingetrokken. Ook met Jennifer Tilly, James Keach. RTL7, 20.30-22.05u., onderbroken door reclame.

Hanging up (Diane Keaton, 2000, VS). Mede door Nora Ephron (Sleepless in Seattle) geschreven tragikomedie vertoont laatste, seniele en terminale rol van Walter Matthau. Lief en leed van zijn drie dochters die niet met en niet zonder elkaar kunnen: Diane Keaton, Meg Ryan en Lisa Kudrow. Veel en lange telefoongesprekken. Volgens deze krant een ondergewaardeerde variatie op Zus & zo van Paula van der Oest. RTL5, 20.30-22.15u., onderbroken door reclame.

Antonia (Marleen Gorris, 1995, Nederland/België/GB). Verdeeld ontvangen maar met een Oscar bekroond filmsprookje waarin scenarist-regisseur Gorris magisch-realistisch verslag doet van vier generaties vrouwen in een fictief Zuid-Nederlands dorp tussen pakweg 1945 en 1995. Hoofdrollen voor Willeke van Ammelrooy, Els Dottermans, Jan Decleir. België 2, 22.05-23.45u.

Trapeze (Carol Reed, 1956, VS). Kleurrijk, in Europees circusmilieu gesitueerd melodrama. Verstandhouding tussen de geblesseerde trapezewerker Burt Lancaster en Tony Curtis raakt verstoord door komst van partner Gina Lollobrigida. Morgen, BBC2, 14.00-15.45u.