Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met zoon Ruben van boogie woogie pianist Rob Hoeke die zijn liefde voor de blues van zijn vader overnam. Gitarist Ruben Hoeke stond op het podium met bekende namen als Thé Lau en Roberto Jacketti & the Scooters en heeft nu zijn eigen Ruben Hoeke band. Hun eerste cd is getiteld Sugar. Radio 1, 19.04-20.00u.

Spotlight. Herhaling van het gesprek dat Vincent van Engelen had met essayist, columnist en voormalig correspondent van NRC Handelsblad in India Anil Ramdas over zijn carrière en aan de hand van muziek die veel voor hem betekent. Van 1997 tot en met 2000 presenteerde hij samen met Stephan Sanders voor de VPRO het mediaprogramma Het blauwe licht.Radio 4, 23.00-24.00u.

Zomerfestival. Opnamen van concerten van The Zombies. Radio 2, 22.05-23.00u.

Hoe?zo! Hoogleraar informatica aan de Universiteit van Amsterdam Pieter Adriaans praat over creativiteit en het stellen van de goede vraag. Hij is de ontwerper van een zelflerende zeilboot. Morgen, 747AM, 13.05-14.00u.