Medy van der Laan niet verkiesbaar

den haag, 9 aug. Medy van der Laan, demissionair staatssecretaris van Cultuur (D66), stelt zich niet beschikbaar voor de Tweede-Kamerverkiezingen van 22 november. Dat heeft ze vanmiddag laten weten. Vorige week trokken fractievoorzitter Lousewies van der Laan en oud-partijleider Boris Dittrich zich ook al terug als kandidaat-Kamerlid. Van der Laan wil zich wel beschikbaar stellen voor een plek in de Eerste Kamer. Leden daarvan worden gekozen na de Provinciale-Statenverkiezingen van maart volgend jaar.

Rectificatie / Gerectificeerd

In het bericht ‘Medy van der Laan niet verkiesbaar’ (9 augustus, pagina 2) staat dat Medy van der Laan demissionair staatssecretaris van Cultuur is. Zij heeft, evenals de overige D66-bewindslieden, op 29 juni ontslag genomen.