Internet Voorkeur

Fidel Castro. De Cubaanse president Fidel Castro heeft de macht tijdelijk overgedragen aan zijn broer Raúl. Op zoek naar meer informatie over Castro is op internet de Amerikaanse Wikipedia een goed begin. Met veel tekst, verwijzingen naar artikelen en beelden over de man en links naar andere sites. Bijvoorbeeld naar een website met alle in het Engels vertaalde speeches van hem van 1959 tot 1996, bijgehouden en vertaald door de Foreign Broadcast Information Service (FBIS), een Amerikaanse overheidsorganisatie die buitenlandse media volgt. Ook een mooi overzicht geeft de site van PBS, de Amerikaanse publieke omroep die een fractie van het budget van de BBC heeft maar wel mooie programma’s maakt. Wat betreft het nieuws over Cuba heeft de Amerikaanse krant The Miami Herald een reputatie hoog te houden. Ook in Spanje – kijk bijvoorbeeld naar het dagblad El Pais – krijgt Cuba relatief veel aandacht. Een interessante Nederlandstalige site is cubanismo.net, van een Belgische ‘solidariteitsorganisatie’, met veel links. Veel andere links staan op startpagina’s als cuba.startpagina.nl en ‘jouwpagina’.

en.wikipedia.org/wiki/Fidel_Castro; lanic.utexas.edu/la/cb/cuba/castro.html; www.pbs.org/wgbh/amex/castro/index.html; www.cubanismo.net/; cuba.jouwpagina.nl/