Internet Voorkeur

De Cubaanse leider Fidel Castro. (FILE) Cuban President Fidel Castro attends a meeting in front of the United States Interests Office in Havana, 06 February 2006. Cuban officials think it will be a while before Fidel Castro can go back to running the country, while US analysts, despite the secrecy surrounding his health, believe it is all over for the ageing leader. Late Monday, followers of Cuba's santeria faith thumped on sacred tambor drums and pleaded with the deity Obatala to bring peace to the Cuban people and health to ailing Fidel Castro. AFP PHOTO/Adalberto ROQUE AFP

Fidel Castro. De Cubaanse president Fidel Castro heeft de macht tijdelijk overgedragen aan zijn broer Raúl. Op zoek naar meer informatie over Castro is op internet de Amerikaanse Wikipedia een goed begin. Met veel tekst, verwijzingen naar artikelen en beelden over de man en links naar andere sites. Bijvoorbeeld naar een website met alle in het Engels vertaalde speeches van hem van 1959 tot 1996, bijgehouden en vertaald door de Foreign Broadcast Information Service (FBIS), een Amerikaanse overheidsorganisatie die buitenlandse media volgt. Ook een mooi overzicht geeft de site van PBS, de Amerikaanse publieke omroep die een fractie van het budget van de BBC heeft maar wel mooie programma’s maakt. Wat betreft het nieuws over Cuba heeft de Amerikaanse krant The Miami Herald een reputatie hoog te houden. Ook in Spanje – kijk bijvoorbeeld naar het dagblad El Pais – krijgt Cuba relatief veel aandacht. Een interessante Nederlandstalige site is cubanismo.net, van een Belgische ‘solidariteitsorganisatie’, met veel links. Veel andere links staan op startpagina’s als cuba.startpagina.nl en ‘jouwpagina’.

en.wikipedia.org/wiki/Fidel_Castro; lanic.utexas.edu/la/cb/cuba/castro.html; www.pbs.org/wgbh/amex/castro/index.html; www.cubanismo.net/; cuba.jouwpagina.nl/