Gratis krant in Londen

News International, het bedrijf van mediamagnaat Rupert Murdoch, lanceert volgende maand een nieuwe gratis krant in Londen, genaamd thelondonpaper. Het nieuwe dagblad, dat met ingang van 18 september in een oplage van 400.000 verschijnt, zal ’s middag worden gedistribueerd op locaties in het centrum van de stad en in het financiële centrum Canary Wharf. Het is voor het eerst dat Murdoch zelf met een nieuwe krant begint in Groot-Brittannië in plaats van bestaande kranten op te kopen, zoals hij deed met onder meer The Sun en The Times.

De nieuwe krant zal de spoeling naar verwachting nog dunner maken voor de Evening Standard, een Londense krant die al jaren met verliezen kampt. De betaalde oplage van de krant is teruggelopen tot 310.000. Daarnaast verspreidt de Evening Standard, dat deel uitmaakt van Associated Newspapers, een dunnere, gratis editie in een oplage van tegen de 80.000. Associated Newspapers bezit overigens ook het gratis ochtendblad Metro, dat wel winst maakt.