Correcties & aanvullingen

Risicomaatschappij

Het boek dat de sociaal-psycholoog Hans Boutellier over de risicomaatschappij schreef, heet De Veiligheidsutopie, en niet De Risicomaatschappij zoals deze krant schreef (8 augustus, pagina 3). Ulrich Beck is de auteur van De wereld als risicomaatschappij.

Georg Solti

In het bericht ‘Ruzie om jarige Bartók’ (5 augustus, pagina 9) stond dat dirigent Georg Solti niet gebeld was voor een nieuwe cd-opname van het verzameld werk van Bartók. Solti is in 1997 overleden. Bedoeld werd dat een oude opname van hem niet werd gebruikt.

Borstvoeding

In het artikel ‘Melk voor baby van een ander’ (5 augustus, pagina 1) staat dat Jolanda Rus haar kind borstvoeding wilde geven omdat in haar familie maagdarmstoornissen voorkomen. Het ging echter over de anonieme vraagmoeder.

Wind

In het bericht ‘Zeevogel trekt 65.000 km’ (8 augustus, pagina 1) stond dat de grauwe pijlstormvogel profiteert van ‘handelswinden’. De correcte Nederlandse vertaling hiervan luidt ‘passaatwinden’.

Easyjet

De kop Easyjet: hogere nettowinst per stoel (7 augustus, pagina 10) is onjuist. Het was de omzet per stoel die in het afgelopen kwartaal 17 procent hoger lag dan in dezelfde periode vorig jaar. Deze bedroeg 45 pond (67 euro).