Arrestatie Britse journalist

De antiterreur-afdeling van de Britse politie heeft gisteren drie mannen voor ondervraging aangehouden in verband met beschuldigingen dat telefoons van medewerkers van prins Charles zijn afgeluisterd. Onder de arrestanten bevindt zich Clive Goodman, de koninklijk huis-verslaggever van News of the World, de zondageditie van het populaire dagblad The Sun. Goodman en een andere arrestant zaten vanmorgen nog steeds vast. Ook zijn er op drie plaatsen huiszoekingen verricht.

De zaak kwam vorig jaar aan het rollen, toen drie leden van de staf van prins Charles het vermoeden kregen dat ze werden afgeluisterd. Ze dienden een klacht in bij de politie. Daarop volgde een uitgebreid onderzoek, dat zich volgens een verklaring van Scotland Yard inmiddels ook uitstrekt tot andere bekende figuren, onder wie enige politici. Evenmin wordt uitgesloten dat ook leden van het koninklijk huis zelf zijn afgeluisterd. In de jaren ’90 werden prins Charles en prinses Diana al eens het slachtoffer van afluisterpraktijken.