Aftellen naar vijf jaar 9/11: nog vier weken

wtc7_0351low.jpgGoed zoeken is niet nodig om kritische weblogs over de aanslagen van 11 september 2001 tegen te komen. Het was een inside job‘, schrijven velen.

Er zijn academische medestanders. Zoals Kevin Barrett - sinds vorige week heeft Wikipedia zelfs een lemma over hem. Barrett geeft een semester les (‘Islam voor Beginners’) aan de University of Wisconsin. Hij zei onder meer dit: „As a Ph.D. Islamologist and Arabist I really hate to say this, but I’ll say it anyway: 9/11 had nothing to do with Islam. The war on terror is as phony as the latest Osama bin Laden tape.” Barrett heeft zijn vermoedens overigens nooit in het klaslokaal geuit.

De MSM (‘mainstream-media’) krijgen er van dezelfde kritische bloggers regelmatig van langs dat ze geen aandacht besteden aan tegengeluiden. The New York Times heeft een groot stuk over Barrett.

brandweerman.jpgDaaruit blijkt ook dat politici tot zijn aftreden opgeroepen hebben. De universiteit weigert, zegt dat politici buiten het curriculum en de keuze voor docenten moet blijven. Dat werpt nog interessante vragen op, buiten de beschuldiging aan het adres van de regering-Bush. Moet er ruimte zijn in het klaslokaal voor dit tegengeluid? Mogen politici dat eisen of juist tegengaan?

    • Freek Staps