7 redenen om naar buiten te gaan

1 uit eten met iens

Le 4 Stagioni

Johannes Verhulststraat 32, AmsterdamTelefoon (020) 662 00 71Keuken open 17.00-23.00gem. prijs 3-gangen : 24,50 euroCategorie: kindvriendelijk Italiaans

De vele arm- en handgebaren van het personeel geven een chaotische indruk, maar dat is juist de charme van deze tot pizzeria omgebouwde slagerij, waar het behoorlijk lawaaiig kan zijn. Er wil wel eens iets misgaan met de bestellingen, maar voor wie eenmaal het juiste bord voor zich heeft, is het smullen geblazen. De actieve, oplettende Italiaanse houdt de vaart erin. Het terras is groter en mooier geworden.

redelijk | Mooi terras en lekker eten voor een leuke prijs. De service is met weinig verstand van de kaart vrij matig en erg onbeholpen. Ik vind het niet netjes als zonder seintje mij een verwarmd bord in de handen wordt gegeven. En een lachje kon er niet vanaf. Duidelijk was dat de bediening weinig horeca feeling had. Zonde. (10-07-2006 O.T. te Amsterdam)

uitstekend | Ik heb hier nu al twee keer gegeten en ik ben zeer te spreken over dit restaurant! Heerlijke pizza's, heerlijke pasta's. Een kindvriendelijke tent in een mooie wijk. (16-04-2006 B.B. te Amsterdam)

Eet en recenseer mee op www.nrc.nl/iens

2 TENTOONSTELLING

Orde en Chaos

Rotterdam: Kunstambassade, Groothandelsgebouw. T/m10 sept, wo t/m zo 12.00-18.00u. Inl: www.artstore-rotterdam.nl

Meer dan vijftig kunstenaars onderzoeken in Orde en Chaos de verschijningsvormen van de concrete wereld of juist de onbegrensde, immateriële wereld van het abstracte . Te zien is ‘Double Dutch Greenhouse’, dat in de vorm van twee plastic kinderspeelhuisjes een wietplantage met vijf planten herbergt. Het werk stelt vragen bij gedogen en beheersen, bij de maakbaarheid van de samenleving. In ‘Corpus Delicti’, gemaakt na de bomaanslagen in Londen, versmelten lichaam en bom ineen.

3 FILMS

De zomer van Woody Allen

Amsterdam: The Movies, Haarlemmerdijk 161. Aanvang film: 19.45u. Inl: www.themovies.nl.

Deze zomer is er in The Movies iedere week een andere Woody Allen film te zien. Aan de bar zijn er New Yorkse cocktails te krijgen en het restaurant serveert klassieke New Yorkse gerechten. Er is een speciaal Woody Allen 3-gangen filmmenu voor 32,50 euro. Vanavond wordt de komedie Manhattan Murder Mystery (1993) vertoond. Diane Keaton speelt de Miss Marple van Manhattan, die de buurman van moord verdenkt en Woody Allen tegen zijn zin in het onderzoek meesleept. De zomer van Woody Allen duurt tot en met 27 september.

4 FESTIVAL

Landjuweel festival

Amsterdam: Ruigoord. Van 9 t/m 13 aug. Inl: www.landjuweelfestival.nl

Tijdens het Landjuweel festival in Ruigoord wordt dit jaar alleen met zelf opgewekte energie gewerkt. Op het programma veel theater en wereldmuziek, o.a. Rangeela uit India, de Suns of Arqa en de Va Fan Fahre. Er is een dichtersavond met o.a. Def P en Simon Vinkenoog. Acts die goed aansluiten bij het thema Fair Energy zijn het Groovymovie Picturehouse en Cynema Cyclette, die gebruik maken van fietsenergie. Verder het Groen Doen Paviljoen, locatietheater en de demonstratieboot Fair Nature.

Veel theater op Landjuweel

5 OPENLUCHTFILM

Nynke

Bloemendaal: Theater Caprera. Tijd: 21.30u. Entree: 8,50 euro. Inl/res: www.openluchttheater.com

Filmbiografie door Pieter Verhoeff van Sjoukje Bokma de Boer (1860-1939), die onder het pseudoniem Nynke fan Hichtum fenomenaal succesvolle kinderboeken schreef. Mooi vormgegeven en gespeelde, traditionele speelfilm is grotendeels Fries gesproken en biedt ontroerend inzicht in een Nederlandse tragedie, over vrouwenonrecht en de vloek van het idealisme. Pieter Verhoeff, 2001, 115 min Met: Monic Hendrickx, Jeroen Willems.

Traditioneel en Fries

6 LOCATIETHEATER

Het Eenzame Westen

Almere: Stadslandgoed De Kemphaan. Tijd: 20.30u. Entree: 17,50 euro. Inl/kaarten: 036-8448148 & www.theatergroepsuburbia.nl

Theatergroep Suburbia speelt deze zomer midden in het bos van Almere het toneelstuk Het Eenzame Westen van Martin McDonagh, het derde deel van diens Leenane Trilogie , dat draait om drie broers die na de dood van hun vader alleen op de boerderij zijn achtergebleven en elkaar het leven zuur maken. Een nieuwe pastoor probeert het geweld in het dorp te keren. McDonagh, de Tarantino van het Ierse platteland, is een populaire nieuwe toneelschrijver. Regie: Albert Lubbers. Tot en met 3 september.

7 THEATER

Productiehuis Brabant: Hunted

Grathem: de oude schuur van Op Kapittelsbos. Tijd: 19.30u & 22.00u. Res/inl: www.limburgfestival.nl.

Jonge aanstormende theatermakers laten hun kunsten zien tijdens Toneel op de Deel, onderdeel van het Limburg Festival. De solo Hunted is geïnspireerd op het verhaal van de Amerikaanse lerares Mary Kay Letourneau die in 1996 een relatie kreeg met de dertienjarige Vili Fualaau. De hele avond draait in een aparte ruimte Hunter de film, een filmische interpretatie van het verhaal door filmmaker Ruut van der Beele.