Yale-Student maakt scène uit 9/11-film van Oliver Stone na

Rotterdam. Een student van de universiteit Yale is aangeklaagd voor het maken van een low-budget filmpje over World Trade Center, de controversiële film van Oliver Stone die morgen in de VS in première gaat. Chris Moukarbel, die bezig was met een afstudeerproject over de manier waarop machtige instanties invloed hebben op het documenteren van publieke gebeurtenissen, wist het script van de 9/11-film te bemachtigen. Hij vroeg een aantal studenten van de toneelschool om een cruciale scène uit World Trade Center na te spelen. Het resultaat werd verspreid op het internet en ontdekt door medewerkers bij Paramount, de studio waar de film van Stone is geproduceerd. Omdat Paramount vreest dat het goedkope filmpje van Moukarbel wordt aangezien voor de ware film, heeft de studio de student voor de rechter gedaagd. (Art Info)