Wake kardinaal Willebrands

Wake kardinaal Willebrands Utrecht. Honderden mensen kwamen gisteren naar de Catharinakathedraal voor een avondwake voor de vorige week overleden kardinaal Willebrands. Op de foto neemt kardinaal Simonis (r) afscheid. Willebrands beijverde zich tijdens zijn leven met name voor de oecumene, het samenwerken van de verschillende christelijke kerken. Hij was van 1975 tot 1983 aartsbisschop van Utrecht. Vandaag wordt hij begraven. Foto WFA WFA39:WAKE VOOR KARDINAAL WILLEBRANDS:UTRECHT;07AUG2006- Honderden mensen zijn maandagavond in de Catharinakathedraal in Utrecht bijeen voor een avondwake voor de vorige week overleden kardinaal Johannes Willebrands. Na een gebedsdienst kunnen ze nog tot 22.00 uur de laatste eer bewijzen aan de oud-aartsbisschop van Utrecht. Het gebalsemde lichaam van Willebrands ligt in een open kist bij het liturgisch centrum in de kathedraal. Foto: Kardinaal Simonis (r) neemt afscheid. WFA/ls/str WimHendriks WFA WFA