Uitvaart van kardinaal Willebrands

Uitvaart van kardinaal Willebrands Utrecht, 8 aug. Tal van kerkelijke en wereldlijke hoogwaardigheidsbekleders, onder wie premier Balkenende, woonden vandaag in Utrecht de uitvaartdienst bij van kardinaal Willebrands, die een week geleden op 96-jarige leeftijd overleed. De dienst werd geleid door de Duitse kardinaal Kasper, voorzitter van de Vaticaanse raad ter bevordering van de eenheid van de christenen. Nederland, Utrecht, 7-8-2006. Foto: Rob Huibers / Hollandse Hoogte. De gevouwen handen van de overleden kardinaal Willebrands, opgebaard in zijn kist. Vanavond is een wake gehouden bij het opgebaarde lichaam van de vorige week op 86-jarige leefijd overleden kardinaal Jo Willebrands, oud-aartsbisschop van Utrecht en oud-voorziter het Secretariaat van Eenheid, de katholieke organisatie voor de eenheid van kerken. Huibers, Rob