Televisie Film van de dag

The Crimson Pirate. Dankzij de twee ‘Pirates of the Caribbean’-films is de ‘swashbuckler’ helemaal terug. Johnny Depp heeft zelfs wel iets van de jongensachtige bravoure van Errol Flynn, de van oorsprong Australische acteur die in 1935 de show stal in Captain Blood en het fantastische The Sea Hawk (1940). Het zijn avonturenfilms met knappe helden die het opnemen tegen valse schurken en ondertussen een bevallige vrouw schaken. Burt Lancaster bezit eenzelfde soort bravoure als Flynn en Depp, en de acteur met de brede grijns kon als voormalig trapezewerker uitstekend acrobatisch met een zwaard overweg. In The Crimson Pirate speelt hij – toeval of niet – een piraat die huishoudt in het Caribische gebied en betrokken raakt bij een revolutie. De zwierige, half ironische film is gefilmd in sprankelend Technicolor en heeft muziek van de Britse componist William Alwyn.(Robert Siodmak, 1952, GB), Morgen BBC 2, 14.00-15.45u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg