Red Smeets!

De presentator van For the Record.

In Hilversum is het grote schuiven en schaven nog lang niet afgelopen. In het kader van de bezuinigingen en de vernieuwing – alle zenders hebben een eigen profiel gekregen – sneuvelen tientallen televisieprogramma’s en radioprogramma’s. Daarbij worden ook de grote namen niet gespaard.

Een aantal programma’s heeft assertieve makers en/of fans en organiseert dan een protestactie. Een oproep op het web is zo gemaakt. Weblogger DirkJan Vos protesteerde eerder al, tevergeefs, tegen het opheffen van het TROS-radioprogramma Forum en komt nu in opstand tegen het opheffen van het VARA-radioprogramma For the record van Mart Smeets (foto) en Leo Blokhuis, dat al sinds 1992 bestaat en op zaterdagavond van 23.00 tot 1.00 uur is te horen op Radio 2. De omroep krijgt geen geld meer voor het programma van de Publieke Omroep, het centrale bestuur van de omroepen dat de zendtijd en financiële middelen verdeeld.

„Gisteravond weer heerlijk geluisterd”, meldt De Vos op zijn weblog. „Een lekker eigenzinnig nachtprogramma met veel Americana, singer-songwriters en rock & roll. Doodzonde als het programma zou verdwijnen. Je krijgt er allemaal nix beters voor terug.”

Kijk voor meer info bij vossenhol.blogspot.com