Palmeiland bij Dubai is bijna af

Palmeiland bij Dubai is bijna af Dubai, 8 aug. Het kunstmatige, palmvormige eiland Jumeirah voor de kust van Dubai is bijna af. Over vier maanden zullen de eerste van 4.000 toekomstige bewoners arriveren, zegt de projectontwikkelaar. Nederlandse bedrijven profiteerden van de aanleg van het eilandenrijk bij Dubai. Baggeraar Van Oord spoot dit eiland op en kreeg eind vorig jaar een opdracht van 2,5 miljard euro om nog een palmeiland aan te leggen. Ook baggeraar Boskalis en ingenieursbedrijf Fugro haalden verschillende orders binnen. Foto AP In this photo released by the Nakheel Development, , construction goes on at trunk part of Jumeira Palm Island in Dubai, United Arab Emirates July 10, 2006. The Palm Jumeirah, a 12-square-mile (30-square-kilometer) island group that took five years to raise from millions of tons of Persian Gulf sand and quarried rock, will open to some 4,000 residents by Nov. 30, said Issam Kazim, a spokesman for Dubai's state-owned developer Nakheel. (AP Photo/Nakheel Development, HO) Associated Press