Liquidatiezaak: man vast

Het openbaar ministerie heeft een derde verdachte gearresteerd in het onderzoek naar de moord op kroegbaas Thomas van der Bijl. Het gaat om Fred R., die vorige week in Spanje werd aangehouden op verzoek van de Nederlandse autoriteiten. In deze zaak werden eerder al twee verdachten aangehouden. De in april van dit jaar vermoorde Van der Bijl werkte jarenlang samen met Heineken-ontvoerders Cor van Hout en Willem Holleeder. In 2005 en 2006 sprak hij met de politie over Holleeder, door wie Van der Bijl naar eigen zeggen werd afgeperst. Justitie onderzoekt of de moord op Van der Bijl daarmee samenhangt. De van moord verdachte Fred R. werd eerder vervolgd voor betrokkenheid bij moord en poging tot moord. De rechtbank in Zwolle veroordeelde hem hiervoor tot 17 jaar maar dat vonnis werd in hoger beroep vernietigd door het hof in Arnhem.