Inkomsten goede doelen gestegen

Rotterdam, 8 aug. Goede doelen in Nederland hebben vorig jaar hun inkomsten uit donaties flink zien toenemen. Dit blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant van de jaarverslagen van de twintig grootste goede doelen. De gezamenlijke inkomsten van deze goede doelen namen in 2005 met 4,3 procent toe tot 518 miljoen. KWF Kankerbestrijding ontving in 2005 het meeste geld, 63 miljoen euro. Op nummer twee staat Plan Nederland, het voormalige Foster Parents Plan met 44 miljoen euro. De inkomsten van het Rode Kruis en Unicef namen toe met ongeveer tien procent. Opvallend is dat de meeste natuurbeschermingsorganisaties het goed doen. Natuurmonumenten, de Dierenbescherming en Stichting Wilde Ganzen zagen hun inkomsten allemaal stijgen met meer dan tien procent. Alleen Greenpeace bleef achter met een daling van vier procent.

Rectificatie / Gerectificeerd

In het bericht ‘Inkomsten goede doelen gestegen’ (8 augustus, pagina 3) staat dat Stichting Wilde Ganzen een natuurbeschermingsorganisatie is. Dat is onjuist. De stichting is een ontwikkelingsorganisatie die fondsen werft voor projecten in de Derde Wereld.