Goeree eist snel maatregelen Eneco

Oostflakee. De burgemeesters van het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee willen dat Eneco maatregelen neemt om de gevolgen bij toekomstige stroomstoringen te beperken. Door een explosie zaterdag in een verdeelstation in Middelharnis zaten afgelopen weekeinde ruim 20.000 huishoudens uren zonder elektriciteit. De burgemeesters weten dat uitval niet kan worden voorkomen, maar zij willen de problemen zo klein mogelijk houden. Bij een incident als dat van afgelopen weekeinde ligt de elektriciteit in de dertien gemeenten op het eiland eruit. Als de uitval beperkt kan blijven tot een straat, een deel van een dorp of desnoods een dorp, zijn de burgemeesters gelukkig. Volgens burgemeester Ton van Pelt van Overflakkee kan een koppeling tussen de netwerken op Voorne-Putten en het eiland mogelijk al veel ellende voorkomen.