Alberda op verzoek van Hiddink naar voetbal in Rusland

MOSKOU, 8 aug. Joop Alberda treedt in dienst van de Russische voetbalbond als technisch coördinator. De voormalig technisch directeur van sportkoepel NOC*NSF heeft daarover gisteren een principeakkoord bereikt. Alberda gaat naar Moskou op verzoek van landgenoot Guus Hiddink, de bondscoach van Rusland. Hiddink, tijdens de wereldtitelstrijd de afgelopen zomer nog op de bank bij Australië, heeft hiermee zijn begeleidingsteam rond. Eerder trok hij de Rus Igor Kornejev, vroeger spelend bij enkele Nederlandse clubs, aan als assistent-trainer. Samen met Hiddink gaat Alberda, die niet eerder actief was in het voetbal, zich toeleggen op het management rond de Russische voetbalselecties. Zijn grootste succes als volleybalcoach was het winnen van de gouden medaille bij de Olympische Spelen van Atlanta in 1996, nagenoeg op de kop af tien jaar geleden.