www.nrc.nl

Dronken voetballers. In zijn weblog beschrijft sportredacteur Guus van Holland fascinerende zaken en mensen uit de sportwereld. Vandaag gaat het over voetballers in Engeland. „Voetballers in Engeland ontsporen. Alcoholisten worden het of zijn het vanaf het moment dat ze prof zijn en aanstaande sterren zijn. Van George Best, Paul Gascoigne (foto), Paul Merson en Tony Adams tot Jimmy Johnstone. En nog veel meer. Verhalen over voetballers met verslavingen, drugs en alcohol, zijn in Groot-Brittannië aan de orde van de dag. Ze zuipen en vechten totdat ze er bij neervallen. En de tabloids maar smullen.” www.nrc.nl/sportblog Ex professional football player Paul Gascoigne arrives at no 10 Downing St, London, 24 May 2006. Gascoinge is part of a celebrity soccer team playing in a charity tournament callled Soccer Aid at Manchester United football team's grounds Old Trafford. Guillet and the team are meeting British Prime Minister Tony Blair before the match. AFP PHOTO/CARL DE SOUZA AFP

Dronken voetballers. In zijn weblog beschrijft sportredacteur Guus van Holland fascinerende zaken en mensen uit de sportwereld. Vandaag gaat het over voetballers in Engeland. „Voetballers in Engeland ontsporen. Alcoholisten worden het of zijn het vanaf het moment dat ze prof zijn en aanstaande sterren zijn. Van George Best, Paul Gascoigne (foto), Paul Merson en Tony Adams tot Jimmy Johnstone. En nog veel meer. Verhalen over voetballers met verslavingen, drugs en alcohol, zijn in Groot-Brittannië aan de orde van de dag. Ze zuipen en vechten totdat ze er bij neervallen. En de tabloids maar smullen.”

www.nrc.nl/sportblog

Retrofoon. In het weblog ‘Hebben’ bespreken David Haakman en Marc Hijink de nieuwste gadgets en apparatuur op het gebied van multimedia. Vandaag een bijdrage over het nieuwe telefoontoestel van Motorola (foto). „Veel nieuwe telefoons puilen uit van de functies die een gewone beller nooit nodig zal hebben. Gelukkig zijn er ook mobieltjes voor normale mensen, zoals deze Motofone F3 van Motorola, waar website Mobileburn.com al een eerste blik op mocht werpen. Dit toestel is uitgevoerd met een zwart-witte (!) display, en toont daarop grote cijfers en duidelijke knoppen. Prachtig in zijn eenvoud, vindt het Hebben-team. Je zou bijna heimwee krijgen naar die vuistdikke monochrome toestellen waarmee je je eerste mobiele gesprekken voerde. Motorola heeft echter een naam hoog te houden als het gaat om dunne gsm’s. Is de huidige Razr-serie (19,6 mm) al vrij plat, de Motofone F3 meet slechts 9 mm.

Het toestel zal waarschijnlijk minder dan 50 dollar gaan kosten en is volgens Mobileburn.com in eerste instantie bedoeld voor de armere landen op deze wereld.”

www.nrc.nl/hebben