Van der Meyde in ziekenhuis

Voetballer Andy van der Meyde heeft vannacht in ziekenhuis Arrowe Park van Liverpool doorgebracht. De 26-jarige oud-international wordt medisch onderzocht. Dat heeft de leiding van zijn club Everton vanmorgen bevestigd.

De Nederlandse rechtsbuiten heeft volgens het Engelse televisiestation Sky Sports beweerd dat mensen iets in zijn drankje zouden hebben gegooid. Daarvan zou zijn vrouw aangifte hebben gedaan.

De politie van Liverpool wilde vanmorgen niet bevestigen dat het om Van der Meyde gaat. „We hebben wel om half drie een telefoontje van een partner van een man gekregen”, aldus een woordvoerder van de politie. „Die vertelde dat er iets in de drank van haar man zou zijn gegooid. Een ambulance heeft de man naar het ziekenhuis vervoerd. Op basis van rapporten van het ziekenhuis bekijken we of we het uitgaansleven van Liverpool moeten gaan onderzoeken.”

Het bestuur van de Engelse voetbalclub Everton wil pas reageren wanneer het over alle rapporten van het ziekenhuis beschikt. Van der Meyde kwam in het verleden uit voor Ajax en Inter Milaan. (ANP)