Televisie Overige Films

Brewster’s Millions (Walter Hill, 1985, VS). Zevende verfilming van klassieke roman van George Barr McCutcheon is een schreeuwerige komedie waarin Richard Pryor schmiert als een baseballspeler die 300 miljoen dollar erft, op voorwaarde dat hij tien procent daarvan binnen één maand zinnig weet te besteden. Ook met John Candy. RTL7, 20.30-22.25u., met reclame.

The 6th Day (Roger Spottiswoode, 2000, VS). Actiefilm, waarin Arnold Schwarzenegger een strijd op leven en dood levert met zijn eigen kloon, bevat enkele aardige vondsten. Zo heeft arts Robert Duvall, die stiekem mensen laat dupliceren, de winkelketen RePets geopend, waar je uit het DNA van je gestorven huisdier binnen een dag een identiek exemplaar kunt laten samenstellen. SBS6, 20.30-22.45u.

Dead Man on Campus (Alan Cohn, 1998, VS). Morbide studentenkomedie. Tom Everett Scott zoekt met het oog op studielastenverlichting naar suïcidale kamergenoot. Veronica, 20.30-22.10u.

Escape from Sobibor (Jack Gold, 1987, GB/VS). Met een Golden Globe bekroonde tv-film over de historische ontsnapping van 300 gevangenen uit het Duitse vernietigingskamp in Polen. Rutger Hauer kreeg een Golden Globe, voor zijn rol van Russische luitenant. Talpa, 20.35-23.00u.

King of the Khyber Rifles (Henry King, 1953, VS). Ouderwetse avonturenfilm over lokale opstand in het Brits-Indië van 1857. Met Tyrone Power als een heldhaftige halfbloedofficier en Terry Moore als zijn ‘romantic interest’. Morgen, BBC2, 14.05-15.45u.

La provinciale (Claude Goretta, 1980, Frankrijk/Zwitserland). Hoofdrol van Nathalie Baye is belangrijkste verdienste van voorspelbare moraliteit waarin naar de stad vertrokken provinciemeisje merkt dat zij voor alles als een lustobject wordt behandeld. Morgen, TV5, 14.25-16.15u.