Retrofoon

Monochroom bellen is goedkoop

Veel nieuwe telefoons puilen uit van de functies die een gewone beller nooit nodig zal hebben. Gelukkig zijn er ook mobieltjes voor normale mensen, zoals deze Motofone F3 van Motorola, waar de website Mobileburn.com al een eerste blik op mocht werpen. Dit toestel is uitgevoerd met een zwart-witte display, en toont daarop grote cijfers en duidelijke knoppen. Prachtig in zijn eenvoud, vindt het Hebben-team. Je zou bijna heimwee krijgen naar die vuistdikke monochrome toestellen waarmee je je eerste mobiele gesprekken voerde. Motorola heeft echter een naam hoog te houden als het gaat om dunne gsm’s. Is de huidige Razr-serie (19,6 mm) al vrij plat, de Motofone F3 meet slechts 9 mm.

Het toestel zal waarschijnlijk minder dan 50 dollar gaan kosten en is volgens Mobileburn.com in eerste instantie bedoeld voor de armere landen op deze wereld. Maar ook nuchtere Nederlanders zijn te porren voor een retrofoon die – zoals modeliefhebbers het zo mooi zeggen – nostalgie combineert met stijl en functionaliteit.

Marc Hijink

Lees meer op mobileburn.com en nrc.nl/hebben.

    • Marc Hijink