Renner Leipheimer wint gedegradeerde koninginnenrit

Seefeld. Wielrenner Levi Leipheimer heeft gisteren de vijfde etappe in de Ronde van Duitsland gewonnen. De Amerikaan uit de Gerolsteiner-ploeg zegevierde in de rit tussen Bad Tölz in Duitsland en Seefeld in Oostenrijk over een afstand van 163 kilometer. Dat was bijna 30 kilometer minder dan voorzien. Onder aandrang van de renners kortte de organisatie de koninginnenrit in wegens het slechte weer in de bergen van het Duits-Oostenrijkse grensgebied. Temperaturen van net boven nul en een ijskoude wind op een hoogte van ruim 2.000 meter waren de coureurs te veel. Leipheimer, winnaar van de vorige editie van de Ronde van Duitsland, won voor de Kazak Andrei Kasjechkin en de Italiaan Marzio Bruseghin. De Duitser Jens Voigt nam de leiding in het algemeen klassement over van zijn landgenoot Erik Zabel.