Pharrell valt als artiest genadeloos door de mand

cd hiphop

Pharrell: In My Mind

Star Trak/EMI **

Het is niet zo gek dat Pharrell Williams denkt dat hij het ook wel in zijn eentje kan. De grootste sterren bouwden hun reputatie immers op de beats die hij samen met Neptunes-partner Chad Hugo produceerde. Het is ook niet zo gek dat hij steeds vaker op die producties te horen was. Als Pharrell bij een door de Neptunes geproduceerd nummer een gastoptreden wilde doen, dan gebeurde dat.

Het is kortom niet zo gek dat iemand die dankzij al die wereldhits zelf elke ochtend een duik kan nemen in een zwembad vol peperdure champagne, ook de superster wil uithangen. Maar op zijn solodebuut valt Pharrell als artiest genadeloos door de mand. Met stuitend weke r&b-zang en ongeïnspireerde, fletse raps vormt het album het bewijs van zijn beperkingen als vocalist.

Met het album waarmee Pharrell Williams zijn status als superster definitief wilde vestigen, bewijst hij slechts hoe belangrijk blijkbaar de rol van die andere, veel minder zichtbare producer van The Neptunes al die jaren is geweest.

    • Saul van Stapele