Onderzoek naar bedreiging van familie militairen

Amsterdam, 7 aug. De Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) heeft in 2005 veertig klachten onderzocht van bedreigingen van militairen en hun familie. Een deel van deze militairen is uitgezonden naar Afghanistan. Soms werd de familie telefonisch bedreigd door iemand met een Arabisch klinkende stem. Ook krijgen militairen en hun familie dreigbrieven of haatdragende e-mails. De exacte inhoud van de bedreigingen is onduidelijk. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Defensie worden alle bedreigingen onderzocht door de MIVD. In 2005 bestond een nog onbekend deel van de bedreigingen uit vals alarm. ”In dat geval waren het grappenmakers of slechts ruis op de lijn”, aldus de woordvoerder. Ook tijdens de Nederlandse missie in Irak werd familie van militairen bedreigd.