Nader bekeken

Tiger Woods mag zich met dertig jaar, zeven maanden en zes dagen de jongste golfer ooit noemen met al vijftig profzeges op zak. De Amerikaanse prof imponeerde de afgelopen vier dagen in de Buick Open. Woods won het PGA-toernooi in het Amerikaanse Grand Blanc voor Jim Furyk met 264 slagen, liefst 24 onder par. Hij sloeg een persoonlijk record van 28 birdies.

De nummer één van de wereld passeerde Jack Nicklaus, die drie jaar ouder was toen hij de mijlpaal van vijftig toernooiwinsten bereikte. „Ik heb er tien jaar over gedaan. Hopelijk kan ik nog tien tot twintig jaar zo goed spelen”, zei Woods, die op de golfbanen van de Warwick Hills Golf and Country Club vier keer een rondje van 66 slagen maakte.

Het duurt nog wel even voordat Woods het record van Sam Snead in zicht krijgt. Snead won 82 toernooien. Jack Nicklaus schreef 73 toernooien op zijn naam.

Tiger Woods behaalt 50ste profzege