India wil meer geld voor infrastructuur

New Delhi, 7 aug. Er moet de komende jaren veel meer geld in de infrastructuur van India worden gepompt dan nu gebeurt. Anders zal de economie van het land niet in staat zijn het huidige groeitempo vol te houden. De komende vijf jaar is er voor nieuwe wegen en vliegvelden ongeveer 331 miljard dollar (257 miljard euro) nodig. Dat blijkt uit een onderzoek van de CCI, een organisatie waarin bedrijven uit de Indiase industrie zijn vertegenwoordigd. India behoort tot de snelst groeiende economieën ter wereld. In vergelijking met andere Aziatische landen wordt er echter relatief weinig geïnvesteerd in infrastructuur: 4,6 procent van het bruto binnenlands product. In China is dat percentage veel hoger: 10,6. Ook in absolute cijfers loopt India achter. In 2003 ging er 21 miljard dollar op aan nieuwe wegen en havens, in China was dat 150 miljard.