Hulpwerkers vermoord

In het stadje Mutur in Sri Lanka zijn gisteren vijftien lokale hulpverleners vermoord teruggevonden. Het is nog niet duidelijk wie de hulpverleners, die werkten aan de wederopbouw na de tsunami van eind 2004, hebben gedood.

In Mutur werd de afgelopen dagen hevig gevochten tussen de Tamil Tijgers, die strijden voor een thuisland voor de Tamil-minderheid in het land, en het regeringsleger.

De spanning liep dit weekeinde verder op toen het leger een door de Tijgers bezet irrigatiekanaal bombardeerde. De aanvallen werden uitgevoerd kort nadat de Tijgers hadden aangeboden het kanaal weer te openen. De Tijgers noemden de aanvallen een oorlogsverklaring.

De Zweedse diplomaat Ulf Henricsson, lid van de missie die toezicht houdt op het bestand uit 2002, was met een rebellenleider op weg om het kanaal weer te openen toen het bombardement begon. (Reuters, AFP)