Goeree uren zonder stroom

Ongeveer 20.000 huishoudens op Goeree Overflakkee hebben zaterdag en zondag urenlang zonder stroom gezeten. Na een explosie in een verdeelstation aan de Oudelandsedijk in Middelharnis werd de stroomvoorziening voor het hele eiland op last van de brandweer uitgeschakeld. Zondagmiddag werden de laatste gedupeerden aangesloten op het elektriciteitsnet. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van de ontploffing in het verdeelstation, waardoor een gevel van 20 bij 15 meter omviel, het dak instortte, puin schade aan de schakelkasten aanrichtte en er korte tijd brand woedde. „Er is sprake geweest van een technisch mankement, maar het onderzoek loopt nog”, zei een woordvoerder gisteren. Omdat de storing langer dan vier uur duurde, geldt voor alle aangesloten klanten dat zij een compensatiebedrag krijgen. Bewoners hoeven zich hiervoor niet te melden. Het bedrag wordt automatisch overgemaakt. (ANP)