Genot in het geniep

Twee Marokkaanse meiden in een trein vol werelds genot. Fluisterende lippen, strelende tongen en rollende ogen. Mannenliefde; overal om mij heen. Flirtend, giechelend en elkaar uittestend. Lage heupbroeken, de billen als lokmiddel. De Gay Pride, lang leve het feest.

Mijn zus en ik moesten rennen voor de laatste trein. Hijgend kwamen we binnen en parkeerden ons naast, hoe kan het ook anders, twee nichten. En toen kwam het gesprek. Ze hadden vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap gevonden. Hoe keken wij tegen homo’s aan? Omdat de koran blabla.

Waarom denkt men dat homoseksualiteit iets on-Arabisch is? Toon je zondes niet in het openbaar is wat de islam voorschrijft. En dat is een van de weinige regels waar bijna iedereen zich aan houdt. De schijnheiligheid viert hoogtij. Een goede Mocro-vriend van mij is homo en die fluisterde mij toe regelmatig seks te hebben met grote brede ‘heteroseksuele’ Marokkaanse mannen. „Overdag lopen ze hand in hand met hun vriendin en tuffen op de grond als ze mij zien. Maar ’s nachts als de poorten van de verboden tuinen opengaan, wordt de mannenliefde met passie bedreven. De huiden ingesmeerd met Armani-muskus en de heupen die slangenbewegingen maken op orgastische liefdesliederen.”

Nee, beste nicht, rebelleer jij maar in het openbaar met je Gay Pride vol stampende muziek en vloeiend bier. In de Arabische wereld wordt met volle teugen van de verboden vruchten geplukt, maar alleen in de schemering, als niemand het ziet. Ver weg van alle veroordelende ogen.

Het klopt, Marokkanen zijn in de media als homo-haters neergezet. „Wij homo’s weten er alles van. Er zijn vandaag in de Amsterdamse grachten tig bootjes voorbij gevaren met homo’s met kleren aan. Op één bootje waren de mannen nogal bloot. Ik weet zeker dat zij het Journaal hebben gehaald”, antwoordde de homo.

Het leven wordt bepaald door tv-beelden. Maar wat als dat beeld niet klopt? Simpelweg omdat camera’s nooit worden toegelaten?

Samira el Kandoussi (1979) is hoofdredacteur van www.maghrebia.nl.

    • Samira El Kandoussi