De zuigkracht en snelheid van een straaljager

CD JAZZ Soil & Pimp Sessions – Pimp Master Compost ***

CD JAZZ

Soil & Pimp Sessions – Pimp Master Compost ***

Oorverdovend harde galmjazz met rockende, snel afwisselende solo’s door bizar uitgedoste musici. Het Japanse sextet Soil & Pimp Sessions liet met zijn explosieve optreden op het North Sea Jazz Festival de bezoekers smeken om meer. Vanaf de eerste hardgroovende jazznoot kreeg de met de zuigkracht en snelheid van een straaljager spelende formatie de tent aan het schudden.

De cultstatus van dit wilde bandje uit Tokio begon al toen de groep speelde op het populairste festival van het land: het Fuji Rock Festival. Door het mini-album Pimpin en het vorig jaar verschenen album Pimp Master groeide de reputatie. De band staat inmiddels hoog in de lijstjes van wereldwijd bekende muziekgoeroe’s zoals de BBC radio DJ Gilles Peterson.

Nu zijn de eerste opdoffers van Soil & Pimp op Pimp Master ook in Nederland uitgebracht. De gelikte podiumact van de Japanners is een groot deel van hun overtuigingskracht. Dat betekent voor het album: veel rook, maar het fikt net even wat minder.

    • Amanda Kuyper