Toch nog even de hitte…

…ontvlucht door een van de bijna vierhonderd cooling centers van de stad te bezoeken. Lees hier het stuk zoals dat in de papieren krant stond. Speciale rol, overigens, voor internettende New Yorkers. Ook ik kreeg donderdag een paniekerig mailtje van een vriend waarin een totale black out werd aangekondigd. Werknemers van energiebedrijf Con Edison zouden

…ontvlucht door een van de bijna vierhonderd cooling centers van de stad te bezoeken. Lees hier het stuk zoals dat in de papieren krant stond.

Speciale rol, overigens, voor internettende New Yorkers. Ook ik kreeg donderdag een paniekerig mailtje van een vriend waarin een totale black out werd aangekondigd. Werknemers van energiebedrijf Con Edison zouden naar huis gestuurd zijn om thuis het licht uit te doen en de airconditioning lager te zetten. Zo precair was het. Lees in The New York Times hoe het echt zat. En op de briljant geestige site Gawker hoe New Yorkers overdreven deden zoals alleen New Yorkers dat kunnen.

pruim.jpgAnder nieuws: de ontvangst van de Oliver Stone-film ‘World Trade Center’. Ging donderdag in première, te zien in 1.500 Amerikaanse bioscopen vanaf aanstaande woensdag. Lees hier uit de papieren krant over de lof voor de controversiële regisseur uit onverwachte hoek.

En voor de rokers nog een fijn ditje-en-datje: in de VS zoeken tabaksfabrikanten een uitweg om rookverboden tegen te gaan. En het heet pruimtabak.

    • Freek Staps