www.nrc.nl

Winkler Prins. Deze week nam Nederland het NAVO-commando over in de Afghaanse provincie Uruzgan. Maar waar ligt Uruzgan precies? In Cuba trad Fidel Castro tijdelijk terug. Zijn broer nam de leiding over op het communistische eiland. De revolutie gaat door, roepen aanhangers in de straten van Havana. Maar hoe begon die revolutie eigenlijk? Op deze en nog veel meer vragen heeft de Winkler Prins Encyclopedie en Wereldatlas het antwoord. Abonnees van NRC Handelsblad en webabonnees van nrc.nl hebben onbeperkt en gratis toegang tot de encyclopedie en de atlas. Het startpunt is www.nrc.nl/winklerprins. Konvooi van Kandahar airfield (Kandahar) naar Tarin Kowt (Uruzgan) In het konvooi rijden onder meer mee: Scania WLS (wissel laad systeem), YPR pantservoertuig, Patria pantservoertuig, DAF Tropco. Op 'Kamp Holland' in Tarin Kowt (TK) zijn de opbouwwerkzaamheden in volle gang. De genisten vullen er Hesco's, ter verdediging van het kamp. Enkele dagen later vertrekt het konvooi weer richting Kandahar airfield, na het benodigde materiaal op Kamp Holland te hebben achtergelaten. Op de foto: Kinderen in Kandahar. ES, GERBEN VAN

Ritten van Veerman. Minister Veerman (Landbouw) gebruikte zijn dienstauto voor vakantieritjes naar zijn boerderij in het zuiden van Frankrijk. Dat blijkt uit Veermans rittenadministratie die NRC Handelsblad deze week openbaar maakte. Het ministerie van Landbouw mocht privacygevoelige informatie onleesbaar maken. Bekijk zeven bladen uit de rittenadministratie en lees oude artikelen over minister Veerman op www.nrc.nl/veerman.

Weblogs. Redacteuren en medewerkers van NRC Handelsblad bloggen over specifieke thema’s: het Sportblog van Guus van Holland, Vincent Mentzel over fotografie, Coen van Zwol uit Moskou, Marie-José Klaver over digitale zaken. Lees alle weblogs van NRC Handelsblad op www.nrc.nl/weblog.

Winkler Prins. Deze week nam Nederland het NAVO-commando over in de Afghaanse provincie Uruzgan. Maar waar ligt Uruzgan precies? In Cuba trad Fidel Castro tijdelijk terug. Zijn broer nam de leiding over op het communistische eiland. De revolutie gaat door, roepen aanhangers in de straten van Havana. Maar hoe begon die revolutie eigenlijk? Op deze en nog veel meer vragen heeft de Winkler Prins Encyclopedie en Wereldatlas het antwoord. Abonnees van NRC Handelsblad en webabonnees van nrc.nl hebben onbeperkt en gratis toegang tot de encyclopedie en de atlas. Het startpunt is www.nrc.nl/winklerprins.

Digitale editie. De gehele krant in de originele opmaak is ook digitaal verkrijgbaar. Handig voor op vakantie. Klik op een bericht, lees, print en bewaar. Abonnees hebben toegang tot de digitale editie via www.nrc.nl/de.