Televisie Overige Films

Heaven Knows, Mr. Allison (John Huston, 1957, VS). Robert Mitchum en Deborah Kerr spelen vakkundige hoofdrollen in mal, weinig aannemelijk avontuur over marinier en non die tijdens Tweede Wereldoorlog op door Japanners bezet eiland verzeild raken. BBC2, 15.45-17.30u.

Up Close and Personal (John Avnet, 1996, VS). Uit clichés opgebouwde liefdesfilm speelt in het milieu van een lokaal televisiestation in Miami. Vermaarde verslaggever Robert Redford leert ambitieuze Michelle Pfeiffer de kneepjes van het vak en glijdt zelf langzaam af. RTL4, 20.00-22.15u.

The Dream Team (Howard Zieff, 1989, VS). Klucht. Vier psychiatrische patiënten verdwalen per ongeluk in Manhattan. Aardig spel van Michael Keaton, Christopher Lloyd, Peter Boyle, Stephen Furst. RTL7, 20.30-22.35u.

Practical Magic (Griffin Dunne, 1998, VS). In onbekommerde, semi-feministische komedie hebben de eigentijdse heksenzusjes Sandra Bullock en Nicole Kidman een probleem: mannen die echte liefde voor hen opvatten, zijn ten dode opgeschreven. Net5, 21.00-22.55u.

Drowning Mona (Nick Gomez, 2000, VS). Komische misdaadfilm, in de traditie van Agatha Christie, biedt in ‘flashbacks’ verschillende reconstructies van de plotselinge moord op Bette Midler in een klein, incestueus provinciestadje. Ook met Danny DeVito, Jamie Lee Curtis, William Fichtner. België 1, 21.20-22.55u.

Amsterdamned (Dick Maas, 1987, Nederland). Brutale, grootscheepse thriller van eigen bodem portretteert Amsterdam als in een toeristenfolder. Zwakste schakel is het scenario over maniakale duiker die vanuit grachten slachtoffers maakt. Inspecteur Huub Stapel gaat op onderzoek uit. Ook met Monique van de Ven, Serge-Henri Valcke. RTL5, 22.00-0.05u.

The Game (David Fincher, 1997, VS). Geraffineerde thriller over schatrijke zakenman (Michael Douglas) die een uitnodiging krijgt aan een geheimzinnig spel deel te nemen. Intrigerende film over egoverlies en het plezier van een schijnwereld. Veronica, 22.00-0.25u.

To Wong Foo, Thanks for Everything! Julie Newmar (Beeban Kidron, 1995, VS). Het Amerikaanse antwoord op Priscilla, Queen of the Desert is excentriek maar moeizaam staaltje soap. Drie drag queens, onder wie macho-acteurs Wesley Snipes en Patrick Swayze, stranden in reactionair provinciestadje en bewerkstellingen de nodige morele hervormingen. Net5, 22.55-0.55u., onderbroken door reclame.

Lake Placid (Steve Miner, 1999, VS/Canada). Mislukte, merkwaardig ironische griezelfilm over een reusachtige krokodil in een rustig meer. Met Bill Pullman als boswachter en Bridget Fonda als wetenschapster uit de grote stad. BBC1, 23.20-0.35u.

The Wild Bunch (Sam Peckinpah, 1969, VS). Klassiek westernepos ondermijnde de westernmythologie van John Ford en voorzag het genre van een nieuw, extreem gewelddadig idioom. Bende van William Holden ontvlucht anno 1914 Texas en valt in vileine handen van Mexicaanse generaal. Ook met Ernest Borgnine, Robert Ryan, Edmond O’Brien. Veronica, 0.25-3.05u., onderbroken door reclame.

The Devil’s Own (Alan J. Pakula, 1997, VS). Adequate politieke thriller, waarin IRA-man Brad Pitt anoniem onderduikt bij de eerzame Iers-Amerikaanse politieman Harrison Ford, mondt uit in een psychologisch drama over de vader-zoon-relatie van een moraalridder en een jonge machiavellist. België 1, 0.25-2.15u.

Raw Deal (John Irvin, 1986, VS). Eentonig gewelddadige actiefilm waarin ontslagen FBI-beambte Arnold Schwarzenegger solistisch afrekent met onderwereld van Chicago. BBC1, 0.35-2.15u.