Televisie Film van de dag

Passion Fish. Wanneer de soapster Mary-Alice (Mary McDonnell) bij een ongeluk half verlamd raakt, wordt ze een bitter wrak. Ze gaat in het huis in Louisiana wonen dat ooit van haar ouders was, en neemt een verzorgster, de aan haar gewaagde Chantelle (Alfre Woodard). Langzaam ontstaat er een band tussen de twee kwetsbare vrouwen die het met demonen uit hun verleden krijgen te stellen. De onafhankelijke regisseur John Sayles is iemand die al jaren kalmpjes zijn eigen gang gaat, bij geen enkele trendy stroming past maar gewoon uiterst knappe scenario’s schrijft waarin karakters voorop staan. Gewone mensen die soms in ongewone omstandigheden raken en gedwongen worden keuzes te maken om weer met zichzelf in het reine te komen. In de films van Sayles wordt altijd buitengewoon goed geacteerd, het samenspel tussen McDonnell en Woodard is heerlijk om te zien.(John Sayles, 1992, VS), Ned. 1, 22.50-1.00u.

    • André Waardenburg