Schilders pur Sang

BEELDENDE KUNST *** Schilders pur Sang De tentoonstelling Schilders pur Sang in het Armando Museum toont werk van Armando (Amsterdam, 1929) en twee volgelingen: Marc Mulders (Tilburg, 1958) en Ronald Zuurmond (Den Haag, 1964). Armando is de meester, Mulders en Zuurmond zijn fans. „Schilders pur Sang is een duet van Armando en Mulders, en Zuurmond verzorgt hierbij het intermezzo. Hij schildert ingetogener en gladder. Met paletmes vult hij vlakken, achtergrond voor grillige, plantaardige vormen, die iets weg hebben van sprieterige zeeanemonen. In zijn zwarte slagschaduw mogen de twee jongere kunstenaars een net wat luchtiger spel spelen.” Machteld Leij, 1 augustus 2006 T/m 12 nov. Armando Museum, Langegracht 36, Amersfoort, Open di t/m vrij 11-17u, zo t/m zo12-17u. SVATHZUUR ARM06
BEELDENDE KUNST *** Schilders pur Sang De tentoonstelling Schilders pur Sang in het Armando Museum toont werk van Armando (Amsterdam, 1929) en twee volgelingen: Marc Mulders (Tilburg, 1958) en Ronald Zuurmond (Den Haag, 1964). Armando is de meester, Mulders en Zuurmond zijn fans. „Schilders pur Sang is een duet van Armando en Mulders, en Zuurmond verzorgt hierbij het intermezzo. Hij schildert ingetogener en gladder. Met paletmes vult hij vlakken, achtergrond voor grillige, plantaardige vormen, die iets weg hebben van sprieterige zeeanemonen. In zijn zwarte slagschaduw mogen de twee jongere kunstenaars een net wat luchtiger spel spelen.” Machteld Leij, 1 augustus 2006 T/m 12 nov. Armando Museum, Langegracht 36, Amersfoort, Open di t/m vrij 11-17u, zo t/m zo12-17u. SVATHZUUR ARM06

De tentoonstelling Schilders pur Sang in het Armando Museum toont werk van Armando (Amsterdam, 1929) en twee volgelingen: Marc Mulders (Tilburg, 1958) en Ronald Zuurmond (Den Haag, 1964). Armando is de meester, Mulders en Zuurmond zijn fans.

„Schilders pur Sang is een duet van Armando en Mulders, en Zuurmond verzorgt hierbij het intermezzo. Hij schildert ingetogener en gladder. Met paletmes vult hij vlakken, achtergrond voor grillige, plantaardige vormen, die iets weg hebben van sprieterige zeeanemonen. In zijn zwarte slagschaduw mogen de twee jongere kunstenaars een net wat luchtiger spel spelen.”

Machteld Leij, 1 augustus 2006

T/m 12 nov. Armando Museum, Langegracht 36, Amersfoort, Open di t/m vrij 11-17u, zo t/m zo12-17u.