Radio Voorkeur

Café Vondel. Gesprek met de Rotterdamse dominee Hans Visser van de Pauluskerk waarin hij al 25 jaar lang drugsverslaafden opvangt. De kerk wordt binnenkort gesloopt, maar als er geen geschikte opvang komt kraakt hij desnoods een nieuw pand. BNR Nieuwsradio, 14.00-15.00u.

Opium. Gast-presentator en recensent van de Volkskrant Hein Janssen praat met theatermaker Dirk Tanghe. Deze Vlaming is dit jaar tien jaar artistiek leider van het Utrechtse toneelgezelschap De Paardenkathedraal. Radio 1, 19.04-20.00u.

Šimek ’s nachts. Haptonoom Ted Troost vertelt over haptonomie, leven volgens het gevoel en de taal van het lichaam. Troost werd bekend door zijn samenwerking met topsporters Ruud Gullit, Marco van Basten en Richard Krajicek. Radio 1, 0.02-1.00u.

De laatste jazz. Opnamen van 29 januari 2004 in het Bimhuis in Amsterdam van het concert van het kwintet van trompettist Ralph Alessi met als speciale gast saxofonist Ravi Coltrane. Met onder anderen Andy Milne aan de piano en Drew Gress op bas. Radio 4, 0.02-1.00u.