Radio Voorkeur

Vroege Vogels. Aandacht voor het gebruik van bestrijdingsmiddelen in Nederland. Vroeger waren er zo’n tien giftige stoffen in omloop, maar nu zijn het er honderden en er komen telkens nieuwe middelen bij. Voor waterbeheerders wordt het steeds lastiger om die stoffen op te sporen. Verder proberen Vlaamse biologen van Natuurpunt de trek van vier ooievaars (met zender) te volgen. Radio 1, 8.05-10.00u.

Verum, bonum, pulchrum. Herhaling van het gesprek uit mei van dit jaar met schrijver Kader Abdolah over zijn roman Het huis van de moskee. Abdolah schreef deze roman om zijn Nederlandse, westerse lezers op een andere manier met de islam te laten kennis maken. 747AM, 23.00-24.00u.

Jazzkotabel Special: Clifford Brown. Aandacht voor de trompettist Clifford Brown die op 27 juni 1956 bij een auto-ongeluk om het leven kwam. Hij was nog maar 25 jaar, maar had al een muzikale carrière opgebouwd met Art Blakey en Max Roach. Zijn dood was, na het overlijden van Charlie Parker in 1955, misschien wel de zwaarste slag die de jazz in die jaren trof. Radio 4, 0.02-1.00u.