Pubers koken ff: goddelijke chocoladetaart

Vakantie? Stuur uw puber de keuken in. Makkelijke recepten van Charlotte Borggreve en Gerda Hahn

Al sinds duizenden jaren is chocolademelk een goddelijke drank. De Maya’s in Zuid-Amerika gebruikten het bij heilige rituelen, maar ook dronken dappere krijgers een kom chocolademelk voor ze het slagveld opmoesten. [...]

Dit is het recept voor een goddelijke (en makkelijke) chocoladetaart.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Neem een steelpannetje en zet dit op een een heel laag vuur. Breek er de chocoladereep in en doe er de boter bij. Laat alles zachtjes smelten, terwijl je af en toe roert. Het mag absoluut niet aanbranden!

Haal de pan van het vuur en mix de suiker er goed door. Daarna de eieren en op het laatst de bloem en een snuf zout.

Vet een springvorm in en bestrooi die met een beetje bloem. Giet het chocolademengsel in de vorm en zet deze 30 minuten in het midden van de oven. De taart moet knapperig van buiten zijn en van binnen lekker zacht.

Je kunt de taart garneren met kokos, geraspte witte chocola of poedersuiker. Maar zonder frutsels is-ie ook mooi! Maak hem voorzichtig los van de randen en leg hem op een bord of schaal.

Wat je nodig hebt:

200 gram pure chocolade (reep)

200 gram roomboter

200 gram suiker

4 eieren

2 eetlepels bloem

zout

springvorm van circa 20 cm

doorsnede

Dit recept is samengevat uit het kookboek voor pubers ff koken, geschreven door Charlotte Borggreve en Gerda Hahn, met foto’s van Gerhard Witteveen.

Het boek is in samenwerking met Oxfam/Novib uitgegeven door uitgeverij Gottmer.