Meer zomers

Voor de natuur was het prachtig dat de zomer deze week flink ontspoorde, maar menige vakantievierder in eigen land was de buien na een dag of twee al beu. Het goede nieuws voor die groep is dat het weer zich dit weekeinde aardig weet te herstellen. Echt hoogzomers wordt het niet, maar de zon zal zeer geregeld schijnen en het kwik stijgt tot ruim boven de 20 graden.

Gisteren trokken er nog flinke buien van noord naar zuid over het land, maar vandaag zal daar geen sprake meer van zijn. De dag begint overigens niet al te zonnig, want er hangt veel lage bewolking. Deze wordt tegen de middag door de zon grotendeels weggebrand en gaat dan in stapelbewolking over. Vanmiddag kan zich daaruit nog een enkel buitje ontwikkelen, vooral in de zuidoostelijke helft van het land.

Elders breekt de zon geregeld door en bij een overwegend matige noordelijke wind wordt het rond 22 graden aan zee tot 25 graden zeer lokaal landinwaarts.

Naar het zich laat aanzien zal de zondag in het hele land droog en nog wat zonniger verlopen. Het wordt dan 22 tot 26 graden.

De opgaande lijn wordt naar maandag echter niet doorgetrokken. Een storing passeert dan met wat meer bewolking en een aantal buien. Ook doet de temperatuur dan een stapje terug, naar zo’n 22 graden maximaal. Na maandag lijkt het echter opnieuw wat zonniger en droger te worden, met maxima tussen 20 en 24 graden.