Marechaussee op accuwagentjes

Marechaussee op accuwagentjes Schiphol, 5 aug. De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft als eerste politiedienst in Nederland tweewielige accuwagentjes in gebruik genomen. De karretjes hebben, in de duurste uitvoering, een topsnelheid van zestien kilometer per uur. Ze kunnen met een volle accu negen tot zestien kilometer afleggen. De marechaussee is „erg blij” met de wagentjes. „Ze zijn snel en wendbaar, maken nauwelijks geluid en stinken niet”, aldus een woordvoerder. Na een proef in Spanje heeft de marechaussee vijf voertuigen aangeschaft. Ze hebben een zwaailicht en sirene. De berijders hebben een cursus gevolgd. In België, Spanje en Italië gebruikt de politie de wagentjes op straat. Foto Frank van den Berg De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft als eerste politiedienst in Nederland een tweewielig accuwagentjes in gebruik genomen. Het is niet het eerste korps ter wereld dat deze handige, snelle tweewieler in gebruik neemt. De Spaanse politie is al langer uitgerust met deze allernieuwste high-tec transporter; de Segway. De karretjes zijn snel en hebben, in de duurste uitvoering, een topsnelheid van 16 kilometer per uur. Ze zijn ook erg wendbaar en de agenten raken bij een achtervolging niet uitgeput. Met een volle accu kan er 9 tot 16 kilometer mee worden afgelegd. In de terminal van Schiphol zullen de karretjes goed van pas komen, aangezien de afstanden op de luchthaven groot zijn. Wanneer aan de andere kant van de pier zich een calamiteit voordoet hoeven de leden van de Koninklijke Marechaussee leden zich niet meer uit de naad te rennen. Of de algehele conditie van de mannen en vrouwen in uniform het op den duur laat afweten, valt nog te bezien. FOTOGRAFIE: FBF.nl NAAMSVERMELDING COPYRIGHT FOTO: FBF DE BRUINLAAN 26 1427 AH AMSTELHOEK BELANGRIJK-GEVOLGEN BIJ PLAATSING VAN FBF FOTO'S EN TEKST IN MEDIA OF ANDERS ZIJN VOOR EIGEN AANSPRAKELIJKHEID. SITE www.fbf.nl EMAIL fotografie@fbf.nl FRANK VAN DEN BERG GSM 06-53339633 ERWIN HERMANNS GSM 06-15042208 BIJ GEBRUIK INTERNET HANTEREN WIJ NVF TARIEF FBF FOTOGRAFIE